2012. szeptember 30., vasárnap

Margit Sandemo: Varázslat (1)

Margit Sandemo norvég írónő, a Jéghegyek Népe sorozat szülőanyja. A sorozat 47 kötetből áll, ami a 16. századtól napjainkig végigkíséri egy nem mindennapi nép, család történetét.
Az első rész a Varázslat. 1581-ben kezdődik, amikor is pestis járvány tör ki Norvégiában. Silje elveszti egész családját, bolyong a sötét, hideg utcákon, míg talál egy kislányt, aki halott anyja mellett sírdogál. Magához veszi és ketten folytatják útjukat. Az erdőbe érve rálelnek egy újszülött kisfiúra és Silje nem tudja őt sem otthagyni. A 17 éves lány ekkor találkozák Tengellel, akiről nem is sejti, hogy az általa rettegett Jéghegyek Népe birodalom tagja.
Megmenti egy bűnöző életét, majd Tengel segítségével Benedekhez kerül. Itt jó sora van, sokat segítenek neki a gyerekek nevelésében, Silje kiélheti művészi ambícióit, meg egy nap megérkezik Benedek rokona, aki kiűzi a lányt és a gyermekeket.
Tengel magával viszi őket a saját hazájába, és ekkor ismerkedik meg Silje a Jéghegyek Birodalmával, vagy ahogy ő hívta mindig is, Árnyékországgal.
Itt élnek, Tengel rokonától sok segítséget kapnak és egy nap Tengel feleségül veszi. Születik egy leányuk is, aki a Liv nevet kapja.
A Jéghegyek Népének sok tagja rendelkezik valamilyen különleges, természetfeletti tulajdonsággal. Ezek azonban vagy jók, vagy rosszak. És öröklődnek, de nem tudni, melyik újszülöttben melyik tulajdonság bontakozik majd ki...
Remek olvasmány, tele izgalommal, kalanddal, romantikával, csöppnyi erotikával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése