2012. október 7., vasárnap

Margit Sandemo: Átkos örökség (2)

Tovább folytatódik Silje és Tengel élete. A gyerekek nőnek, fejlődnek, ők pedig szorgosan dolgoznak a megélhetésért a zord völgyben.
De egy nap felkelők támadják meg az elzárt völgyet, és menekülniük kell. Csak Tengel családja éli túl, a völgy többi lakója meghal.
A család Töndelagig menekül, ahol Silje felkeresi Charlotte Meiden bárónőt, Dag igazi édesanyját - csak tőle remélhetnek segítséget.
Szerencséjük van, a bárónő hajlandó segíteni, sőt nem csak rajtuk, hanem az azóta fogságba került Benedeknek is.
Tengelék felkerekednek és Charlotte távoli kastélyába utaznak, így már van tető a fejük felett, és éhezniük sem kell többé. Charlotte a kastélyba költözik, hogy közel legyen kisfiához, Tengelék pedig a kastély szomszédságában levő házba, és ők vezetik a birtok irányítását.
Tengel gyógyítással foglalkozik, egyre többen keresik fel, így szép összegre tesz szert. Silje falikárpitokat fest, hisz a háztartást szolgák vezetik.
A gyerekeket Charlotte tanítja, persze Sollal meggyűlik a gondja. A kislányt egyre jobban érdekli a gonosz varázslás, amit anno Hannától tanult. Szülei féltik is őt ezért, de gyakorlatilag tehetetlenek.
Megszületik Tengelék gyermeke, Are és bár nagyon féltek a szüléstől, szerencsésen végződött.
Tengel és Sol felhívják a figyelmet magukra különös képességeikkel, amit sokan nem néznek jó szemmel. Nyomoznak utánuk, de a két "nyomozó" Sol gonosz varázslatai által rövidesen meghal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése