2012. július 23., hétfő

Danielle Steel: Erősebb a szeretetnél

Edwina a Titanicon utazik vissza családjával és vőlegényével Amerikába,  ahol pár hónap múlva tartják esküvőjüket. Ám a szerencsétlenséget csak a lány és testvérei élik túl. Edwina nehezen dolgozza fel, hogy édesanyja inkább apjával merült a hullámsírba és nem gyerekeit választotta.
Edwina ezután csak négy testvérének él, neveli és iskoláztatja őket. Apja lapját próbálja fenntartani öccsének, Philipnek.
Philip a legidősebb Edwina után, értelmes, okos fiú. Felvételt nyer a Harvardra. Az I. világháború kitörésekor kötelességének érzi, hogy belépjen a hadseregbe. De 1917-ben ő is áldozatul esik.
George, Edwina másik öccse is követi fivérét a Harvardra, ám hamar rájön, hogy ő nem ezt szeretné és apja lapját sem akarja vezetni. Hollywoodba megy, hogy beteljesítse filmes álmait.
Húga, Alexis is filmes karrierről álmodik, ám veszélyes kalandokba kerül, amikor megismerkedik Hollywoodban az idős és pénzhajszász Malmolm Stone-nal. Nővére közbenjárásával azonban megmenekül.
A mű végén Edwina is megtalálja a boldogságot, és végre már saját életével is törődik. Sikerül feldolgoznia 11 év után vőlegénye elvesztését, és megérti, miért döntött édesanyja a halál mellett.
A regényből film is készült, ami szerintem lehetne kicsit hűebb a könyvhöz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése